Hulp zoeken en verder lezen

Als je zelf te maken hebt met huiselijk geweld of kindermishandeling en je wilt graag hulp, of je bent op zoek naar hulp voor een ander, dan kun je altijd terecht bij Veilig Thuis. We kunnen je advies geven over de hulp die bij jouw situatie past.

Als je zelf op zoek wilt naar hulp geven we hier alvast wat suggesties. Twijfel je of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Veilig Thuis.

Hulpverleners in jouw gemeente

In iedere gemeente zijn teams van professionals werkzaam, die kunnen ondersteunen om de juiste stappen te zetten om huiselijk geweld of kindermishandeling te stoppen of te voorkomen. Je vindt deze teams via de website van jouw gemeente.

Lotgenotencontact

Praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt kan enorm helpen. Je komt in contact met mensen die je echt begrijpen. Er zijn lotgenotengroepen voor mannen, vrouwen en kinderen. Veilig Thuis kent een groot aantal van deze groepen en kan je helpen bij je zoektocht. In Brabant Noordoost zijn de volgende groepen:

  • Vrouwen en huiselijk geweld. Kijk voor meer informatie bij Juvans Maatschappelijk Werk en Dienstverlening of op de website van het Regionaal Trainingscentrum.
  • Groepen voor kinderen bij huiselijk geweld. Kijk bij het CJG ’s-Hertogenbosch trainingsaanbod voor kinderen en jongeren.
  • Groepen voor huiselijk geweld en agressieregulatie voor volwassenen. Kijk voor meer informatie bij Kairos.

Hulp bij seksueel geweld

Als slachtoffer van seksueel geweld kun je terecht bij Veilig Thuis, maar ook bij het Centrum Seksueel Geweld. Het Centrum Seksueel Geweld helpt na een aanranding of verkrachting. Ben jij kortgeleden aangerand of verkracht? Heb jij hulp nodig of zit je met vragen? Het Centrum Seksueel Geweld kan je helpen en staat dag en nacht voor je klaar. Het centrum is 24/7 bereikbaar op het telefoonnummer 0800 0188. Kijk voor meer informatie op centrum seksueel geweld.

Hulp bij stalking

Als je slachtoffer bent van stalking kan Veilig Thuis samen met jou onderzoeken of jouw veiligheid vergroot wordt door het alarmeringssysteem AWARE. Via AWARE kun je direct de politie informeren als jouw stalker bij jou aan de deur verschijnt. Onze medewerkers of je wijkagent kunnen je er alles over vertellen. In het boek Eerste hulp bij stalking vind je veel tips om je veiligheid te vergroten.

Verder lezen

Op een groot aantal websites kun je nog meer informatie vinden over huiselijk geweld en kindermishandeling. We zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Complexe scheidingen

Partnergeweld

zelfhulpverbindt.nl voor een landelijk overzicht van zelfhulpgroepen en lotgenotencontact

huiselijkgeweld.nl

movisie.nl

rijksoverheid.nl/onderwerpen/huiselijk-geweld

Meisjesbesnijdenis

Mensenhandel en gedwongen prostitutie

Opvang van dieren uit gezinnen waar huiselijk geweld of kindermishandeling speelt

De meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling

Kijk ook bij onze folders